Paul Jambers, Nigel Williams, Sofie en Kris Merckx omtrent ‘Dokter van het volk’

Vandaag een geslaagde boekvoorstelling op de Boekenbeurs, bijgewoond door ruim honderdvijftig mensen. Niet slecht want in onze groepspraktijken werd op deze brugdag gewerkt. En 7 euro inkom is niet niks voor veel van onze patiënten. We hebben er dan ook niet speciaal voor aangespoord – de meeste van de 200 kopers tot nu toe in Hoboken lieten hun boek overigens daar al signeren.

paul-jambers-kris-merckx-boekenbeurs-20081


TV-icoon Paul Jambers interviewde mij en onze dochter Sofie, bijna tien jaar GVHV-arts in Marcinelle (Charleroi). Hij legde uit dat hij dat deed omdat zijn ouders tot aan hun overlijden, bijna 3 jaar geleden, altijd patiënt van GvhV zijn geweest. Hij dankte collega Mie Branders voor haar goede zorgen. Wat hem ook bindt met het boek, dat hij ‘met veel plezier’ helemaal gelezen (en zelfs onderstreept) had, is het feit dat hij zelf van Hoboken is. Zijn vader was ook scheepshersteller én slachtoffer van asbest, een bedrijf en een ziekte waarover ik het uitvoerig heb in mijn boek.

Ook Nigel Williams deed een heel geslaagde en goed voorbereide comedy-act. Hij was voor zijn stand-up-comedian-carrière arbeider en syndicaal afgevaardigde bij Opel Antwerpen en daarna in BTM Boechout en stond zo met ons in contact. Hij woonde lang in Hoboken en is nog altijd patiënt bij GVHV-Hoboken. Hij eindigde zijn act met: ‘In Amerika is er ene verkozen met “Change. Yes, we can it – Verandering, Ja we kunnen het”. Hier zit er ene die het al veertig jaar doet. Ze hebben hem wel ooit zot proberen verklaren. Wel: leve de zotten!’.

Na afloop was er een lange signeersessie.Misschien volgt er later nog wat uitvoeriger verslag en een videosamenvatting. En misschien kom ik dinsdagavond 11 november ca. 23 u op Phara (Canvas).

kris-boekenbeurs-007

kris-boekenbeurs-037

kris-boekenbeurs-027

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: