Het interieur van ons GVHV-gebouw: de eerste designfoto’s van Buro Bill

P1000539-01Diverse lezers van mijn blog klampten mij al aan met de vraag: “Maar hoe ziet het er van binnen uit?”. Collega’s van onze architecte Lien Moens van Buro Bill stuurden mij de eerste designfoto’s van het interieur. Vergelijk eens even met de oorspronkelijke plannen op hun site en je zal merken dat alle beloften die ze inhielden gerealiseerd zijn. Ondermeer de lichtinval tot in de gangen doorheen de groene gordijnen die de glazen wanden van de kabinetten afschermen. Jammer dat er nog geen foto is van een dokter aan het werk met patiënten – ja er zijn die daar graag voor poseren – zodat je de erg functionele onderzoeks- en behandelingsruimtes kan zien. Dat komt nog wel.

Gedeeltelijk zicht op de gang van de eerste verdieping waar 10 raadplegings- of verplegingskabinetten op uitgeven.

Gedeeltelijk zicht op de gang van de eerste verdieping waar 10 raadplegings- of verplegingskabinetten op uitgeven.

V.l.n.r. en van boven naar onder: 1) en 4) Onthaalbalie met uitzicht op wachtzaal, 2) de glazen wand met gordijn waarop de patiënt kijkt als hij aan het bureau van de arts zit, 3) buitenkant van kabinet en toegangsdeur, 5) de grote wachtzaal en onthaalbalie in de diepte.

V.l.n.r. en van boven naar onder: 1) en 4) Onthaalbalie met uitzicht op wachtzaal, 2) de glazen wand met gordijn waarop de patiënt kijkt als hij aan het bureau van de arts zit, 3) buitenkant van kabinet en toegangsdeur, 5) de grote wachtzaal en onthaalbalie in de diepte.

Collage van de gebruikte materialen. Links de folie op de toegangsdeur en de groene gordijnen van de kabinetten. Rechts de ontmantelde, blote betonstructuur van plafonds en zuilen, waarover in het begin zoveel controverse was.

Collage van de gebruikte materialen. Links de folie op de toegangsdeur en de groene gordijnen van de kabinetten. Rechts de ontmantelde, blote betonstructuur van plafonds en zuilen, waarover in het begin zoveel controverse was.

De kabinetten voor onderzoek en verpleging gezien vanuit de gang of van binnenuit.

De kabinetten voor onderzoek en verpleging gezien vanuit de gang of van binnenuit.

Wie de fotocollages op de site van Buro Bill groter wil zien klik hier. Vervolgens een tweede keer klikken op de collages om ze te vergroten.

Advertenties

2 reacties »

  1. steven struyf said

    Dag Kris,

    ziet er zeer goed uit! Ik kan amper wachten om nog eens naar de dokter te moeten 😉

  2. Danile de Waegh said

    Op doktersbezoek gaan doet men over het algemeen niet voor de lol; als men dan moet zitten wachten in een ruimte die stresserend is of op de zenuwen werkt dan is dat nog MINDER plezant. Op het eerste gezicht is dit hier NIET het geval… veel licht, rustgevend groen, eigentijds, sober en geen overbodige franjes. Mijn complimenten!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: