GVHV-arts Sofie Merckx genomineerd als ‘Carolo de l’année’

Sofie FB profielEen Antwerpse van origine die populair is in het Zuiden van ons land, dat vond ook Gazet van Antwerpen vandaag een artikel waard. Onze dochter Sofie Merckx, al 13 jaar huisarts bij Médecine pour le Peuple (MPLP) – Geneeskunde voor het Volk (GVHV), is namelijk genomineerd voor de verkiezing tot ‘Carolo (inwoner van Charleroi) van het jaar 2012’. Hieronder de tekst van het interviewtje dat GVA haar daarover afnam.

sofie carolo 2012 in GVA

Charleroi. De Antwerpse Sofie Merckx (38), dochter van de Hobokense PvdA-arts en provincieraadslid Kris Merckx, lijkt goed op weg om in Charleroi verkozen te worden tot ‘Carolo van het jaar’.

Sofie Merckx werkt al dertien jaar als huisarts bij de groepspraktijk Geneeskunde voor het Volk in Marcinelle en werd in oktober verkozen als gemeenteraadslid in Charleroi voor PTB, de Franstalige tegenhanger van PvdA+. De wedstrijd Citoyens de l’année 2012 verkiest de verdienstelijkste burgers uit verschillende categorieën en wordt georganiseerd door de regionale krant SudPresse en de regionale radio- en tv-zender. Sofie Merckx moet het opnemen tegen twee burgemeesters en twee schepenen.

Waardering

“Blijkbaar wordt mijn werk hier geapprecieerd”, zegt Sofie Merckx.
“Mijn voordracht werd tot nu toe het meest gelezen op de website. En terwijl alle klassieke partijen klappen kregen van PS’er Paul ‘magneet’ Magnette, ging mijn partij er op vooruit en werd ik verkozen.”

Sofie Merckx behaalde haar diploma aan de UA in 1999. “Omdat ik wel eens wat anders wou dan Antwerpen, ging ik stage doen in Marcinelle”, vertelt ze. “En daar ben ik blijven hangen, samen met mijn man, een Genkenaar. Charleroi is een sympathieke stad van 200.000 inwoners.Iedereen lijkt er iedereen te kennen.
Het centrum is geïndustrialiseerd, maar er is een grote, groene rand waar het leuk wonen is. Mijn drie kinderen zijn hier geboren en gaan in het Frans naar school. Thuis spreken we Nederlands. Die tweetaligheid is iets waar ze hier hard naar opkijken.”

Het gezin komt regelmatig naar Antwerpen op familiebezoek. “En mijn dochter loopt nu expressiestage bij HetPaleis. We gaan ook een paar keer per jaar op uitstap, naar de Zoo, naar Planckendael. Dan zeg ik tegen mijn kinderen: ‘Geen Frans praten hé, want hier woont Bart De Wever’.” (lacht)

En ook vader Kris Merckx maakt op Facebook een link met de nieuwe burgemeester. “Een Antwerpse in 2012 verkozen tot ‘Carolo van het jaar’? Alvast één verkiezingsoverwinning die ik Bart De Wever nooit zie behalen.” (Wim Daeninck)

Stemmen kan nog tot 10 januari op www.citoyens2012.be

Advertentie

3 reacties »

 1. Prodiciat Kris met je dochter en ook haar gezin, enorm te bewonderen, maar ja wat wil je met een vader, een voorbeeld Ik wens haar en haar gezin het allerbeste, prettige eindejaarsdagen en vooral succes en gezondheid. Lieve groetjes Erna in bali.

 2. nicolas said

  tous les flamands ( honnetes ) sont bienvenu en wallonie !

  pouvez vous reprendre les corrompus ( vancauw/ vangompel )

  un carolo !

 3. martin meerts said

  Mijn moeder is geboren in Tubize. De helft van mijn familie heeft gewerkt in de ‘forges de Clabecq’. En ik heb nog familie wonen in Charleroi. Prachtig nieuws. Er is nog hoop. De vergelijking met Bart De Wever is subliem. Proficiat!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: